top of page
Ferrari Graphic.jpg

Tűzpiros Ferrarikkal indul a nyár a Balaton Park Circuiten

 

Magyarország legmodernebb versenypályáján április végén kezdődött el a 2024-es szezon. A Laptiming Kupa sikere után néhány héttel pedig már Ferrarik népesítik majd be a Balaton Park Circuit boxutcáját. Június első hétvégéjén ugyanis a Ferrari Challenge sorozat idei második fordulóját rendezik meg a Balaton Parkon. És a versenyeken magyar tehetségeknek is szurkolhatunk majd.
 

Az autósport világában csak néhány olyan meghatározó márka van, amelyek sokévtizedes múltra tekintenek vissza, és már rengeteg sorozatban letették a névjegyüket. Az egyik ilyen kétségtelenül a Ferrari, amely a Forma-1 egyik legsikeresebb csapata, és az egyetlen, amelyet 1950 óta minden szezonban megtalálhattunk a rajtrácson. Emellett a hosszútávú autóverseny-sorozatok legnagyobb eseményének számító Le Mans-i 24 órás viadalt is többször nyerték meg a Ferrari versenyzői.

Ilyen eredményekkel nem meglepő, hogy a márka 1993-ban létrehozta a saját sorozatát, ahol a Ferrari tulajdonosok egymás ellen küzdhetnek meg a világ különböző versenypályáin. Az első idényben még kizárólag európai eseményeket rendeztek, de a Ferrari Challenge sikerét mutatja, hogy a következő évben újabb földrészeken indítottak bajnokságokat. Jelenleg európai, brit, észak-amerikai és japán versenysorozat létezik, és idén először a kontinens legjobbjai Balatonfőkajárra is ellátogatnak. A szezon május elején Mugellóban indult, és a Trofeo Pirelli második futamán magyar siker született. A negyedik helyről rajtoló Válint Bence magabiztosan versenyzett, így mások mellett megelőzött többek között egy korábbi Forma-1-es pilótát, Timo Glockot is. 

A Ferrari Challenge szépsége, hogy egy versenyhétvégén profi pilóták számára kiírt sorozatot is láthatnak a nézők, és olyat is, ahol amatőr, hobbiversenyzők küzdenek meg egymással. Az előbb már említett Trofeo Pirelli a legrangosabb kategória, ahol az idei évtől kezdve a márka új autókat versenyeztet. Az előző három idényben használt Ferrari 488 Challenge EVO-t a Ferrari 296 Challenge váltotta. Ez a modell V6-os motorral és 700 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, ami garantáltan egyedi élményt ad majd a kilátogató nézőknek. A korábban használt modell azonban az amatőrök számára megmaradt, így még színesebb lesz a felhozatal.

A hétvége május 30-án, csütörtökön a tesztekkel indul, majd pénteken a szabadedzéseket rendezik meg. A közönség számára szombattól lesz nyilvános a program az első időmérőkkel és futamokal. Elsőként a Coppa Shell amatőr pilótái küzdenek meg a rajtpozíciókért, ezt követi a Trofeo Pirelli, ahol a bajnokságot a 19 éves Válint Bence vezeti, majd a Coppa Shell & 488 mezőnye következik, ahol szintén van magyar érdekeltség, Válint Tibor révén. A délutáni program a versenyzésről szól majd, a vasárnap pedig hasonlóan fog kinézni, először időmérők, majd ezt követően futamok lesznek a Balaton Park Circuiten. 

Azt, hogy milyen nívós sorozat érkezik Magyarországra, jól mutatja, hogy az Imolában rendezendő világdöntőhöz Balatonfőkajár mellett olyan helyszíneken át vezet az út, mint Mugello, a spanyolországi Jerez, a franciaországi Paul Ricard Versenypálya és a Nürburgring. Izgalmas és kiélezett futamokra számíthatunk tehát minden kategóriában a Balaton Park Circuiten is.

A győzelemért jön a Balaton Park Circuitre Válint Bence

Néhány héttel ezelőtt Mugellóban kezdődött a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli idei szezonja, ahol egy fiatal magyar tehetségnek is szurkolhatunk. Válint Bence egy első és egy második helyet ért el Olaszországban, így listavezetőként utazhat a Balaton Park Circuitre, az idény második versenyhétvégéjére.

A Ferrari 1993-ban döntött úgy, hogy elindítja saját sorozatát, amelyben a márka tulajdonosai a világ különböző pontjain mérhetik össze a tudásukat. Ez lett a Ferrari Challenge, amely az idei szezonban Magyarország legújabb versenypályájára, a balatonfőkajári Balaton Park Circuitre is ellátogat. Ez lesz a szezon második hétvégéje, az elsőt május elején Mugellóban rendezték.

Ahol a legerősebb kategóriában, a Trofeo Pirelliben versenyző 19 éves Válint Bence nagyszerű eredményeket ért el. Az első futamban a mezőny végéről indulva felzárkózott a második helyre, a következő versenyen pedig a negyedik rajtkockából megszerezte a futamgyőzelmet, megelőzve többek között a korábbi Forma-1-es pilótát, Timo Glockot is. „Az a hétvége olyan volt számomra, mint egy hullámvasút, az egyik időmérőn több probléma is hátráltatott, így kerültem a 23. helyre. Ezt követően viszont a szerencse mellénk állt, és az autó is jó volt, így sikerült egy második pozíciót és egy győzelmet szerezni. Ez nagy önbizalmat adott” – emlékezett vissza a mugellói sikerekre Válint Bence.

A 19 éves versenyző a két futam közötti időben is igyekezett minél tovább fejlődni, így több napot is a Balaton Park Circuiten tesztelt, ami a sorozat következő állomása lesz június első hétvégéjén. A magyar pilóta a Trofeo Pirelliben is használt Ferrari 296 Challenge-t vezette, emellett pedig szimulátoron is hosszasan gyakorolta a pálya vonalvezetését. „Van már egy elképzelésünk arról, hogy milyen beállítások működhetnek majd. Nagyon technikás a pálya, de emellett előzésekre is lesz lehetőség, így biztos vagyok benne, hogy érdekes versenyeket láthat majd a közönség” – értékelt a tesztnap után Válint. 

A Balaton Park Circuiten mindhárom kategóriában két időmérőt és két futamot rendeznek majd, így a nézők a profikat és a lelkes amatőröket is többször láthatják versenyezni majd. A bajnokságot vezető magyar egyértelműen fogalmazott a céljait illetően: „Magyarországon hazai pilótaként nagy élmény lesz rajthoz állni. Szeretnék itt is a győzelemért küzdeni, és újabb lépést tenni a célként kitűzött bajnoki cím felé. Nagy csatákra számítok, főként Luca Ludwiggal és Philip Baronnal, de ez mindenkinek egy teljesen ismeretlen pálya lesz, ami még nagyobb izgalmakat hozhat.”

A Ferrari Challenge európai szériája idén tehát a Balaton Park Circuitre is ellátogat. A versenyt június 1-jén és 2-án rendezik.

bottom of page